Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  Udstyr

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Havkajakken
Pagajer
Påklædning
Sikkerhedsudstyr

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.
Udstyr er nødvendigt for at kunne padle havkajak, men det altafgørende er at kunne bruge det.

"Begynderen kompensere sin manglende viden med udstyr, mens den rutinerede kompensere sit manglende udstyr med sin viden."

Alt for mange der padler havkajak har en masse grej men aner ikke hvordan det skal bruges og har slet ikke afprøvet det under "realistiske" omstændigheder, hvor det er koldt, man har lidt for lidt tøj på og er ved at være godt træt. I bedste fald giver det bare en falsk tryghed i værste fald kan det blive fatalt at tro man færdes sikkert pga. alverdens sikkerhedsudstyr!


Der gøres klar til tur.
Der er det helt basale grej som kajak og pagaj, som ikke kan undværes, mens resten af udstyret kun er for din sikkerhed og for din komforts skyld.

Kajakker er forskellige ligesom brugerne og deres behov er det. Derfor er det vigtigt at gøre sig klart hvad der vil være de vigtigste egenskaber for netop dit behov. På samme måde findes der udstyr til noget nær alle behov. Det næste er så hvordan funktionen og kvaliteten er inden for det enkelte udstyr. Du kommer ikke nødvendigvis hurtigere frem med en pagaj til kr. 3500,00 - men det kan være du nyder det mere?


At lære hvordan du skal bruge udstyret, er langt vigtigere end at have det "bedste" grej.
Når jeg ser tilbage på min egen tid som aktivt friluftsmenneske, kan jeg afgjort genkende ordsproget omkring udstyr kontra erfaring. Ikke blot fra mig selv, men også fra langt de fleste af dem, jeg har været på tur med i årenes løb.
Hvor jeg tidligere tog en masse ting med på tur, som muligvis ville være gode at have med, er det i dag langt mere ud fra devisen, ” hvad kan ikke undværes”, der pakkes efter, hvis det er en tur, hvor vægten og volumenet af oppakningen spiller en rolle. Der vil derfor ikke være en facitliste over, hvad der vil være rigtigt at tage med af udstyr. I starten vil der være god fornuft i at være lidt ekstra forsigtig og tage rigeligt med. Når så du kender dit udstyr og dine kajakfærdigheder bedre, kan du gradvist skære ned på, hvad du tager med.

Er du ikke meget bevist om dine egne evner, og kan vurdere disse realistisk kan det dog være endda meget risikabelt at skære for meget ned på, hvad du tager med af sikkerhedsudstyr. Derfor bør du overveje meget nøje, hvad du undlader at tage med, og hvad konsekvensen kan være, inden du gør det. Det er ikke nok, at du ikke plejer at få brug for det – sådan er det jo heldigvis oftest med sikkerhedsudstyr.


Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.