Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  Tørdragter

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Op

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.
Når vandet er rigtig koldt og særligt, hvis du forventer en del nærkontakt med vandet, er en tørdragt svær at undvære. I tørdragten er tørjakke og bukser sat sammen til en heldragt med latexmanchetter i hals, ankler og håndled. Dette holder dig meget tør selv ved en tur i vandet! Vær opmærksom på at en tørdragt der skal bruges til kajak, bør have en sprayskirttunnel, så kajakken ikke bliver fyldt med vand!
De fleste tørdragter kan bestilles med latexfødder, hvis man hellere vil have dette i stedet for latex ankelmanchetter. Dette kan umiddelbart syntes optimalt – der kommer jo ikke vand ind, og man holder fødderne tørre! Desværre er latex ikke særlig solidt, og latexsokker har det med at gå i stykker ganske hurtigt. Desuden kræver det, at de passer i størrelsen, så man kan have en tynd neoprensko uden på for at få dem til at holde lidt længere. Hvis man ønsker en fast vandtæt sok på sin tørdragt, kan en løsning, der fungere rigtig, godt være selv at sy en løs sok i. Det kan f.eks. være en god neoprensok, eller en aquathermsok fra det engelske firma Chill Cheater, som begge vil være væsentlig mere solide end latexsokker.
 
En tørdragt giver en meget stor sikkerhed, når vandet er koldt. Denne model er udført med dobbelte manchetter med latex inderst og neopren yderst, hvilket gør den til den meget tæt. Lynlåsen ned over fronten giver den mandlige del af kajakfolket mulighed for at træde af på naturens vegne, uden at skulle tage dragten halvt af. Desværre findes der ikke en egnet løsning på dette problem til kvinder.

Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.