Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  Telefon og radio

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Op

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.
En mobiltelefon, der kan tåle vand (eller pakket ind i plastik så den kan), giver en stor sikkerhed hvis det bliver nødvendigt at tilkalde hjælp udefra. Langs de fleste hjemlige kyster (og de fleste Europæiske kyster) er der god dækning, endda som regel også langt ude på vandet. Der kan dog være ”huller” i dækningen mellem mindre øer, og enkelte andre steder.
Nogle enkelte har valgt at have en uhf radio som en del af "sikkerhedspakken" på ture. Den giver mulighed for at komme i kontakt med SOK (Søværnets Operative Kommando) og andre både i nærheden af dig - også hvor mobil telefonen ikke har forbindelse. Dette kan selvfølgelig være en ekstra sikkerhed, men forudsætter at den virker - sats hellere på noget der helt sikkert virker og ikke gør dig afhængig af at andre skal komme dig til undsætning. Har du først behov for at tilkalde hjælp udefra, har du enten i den grad "kludret i det" eller været meget uheldig med pludselig opståede sygdomme/skader ude på vandet.
Under alle omstædigheder skal man aldrig satse på at det er muligt at få fat i nogen, og at de kommer og hjælper hvis det bliver nødvendigt. Men både mobiltelefoner og radioer giver dig en ekstra mulighed.

Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.