Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  Sikkerhed

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Redder
Svømmer?
Kom op i kajakken
T-redning
X-Redning
H-redning
Stormredning
Re-entry og rul
Paddlefloat
Skader

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.

Kun en tåbe frygter ikke havet - siger et gammelt søsportsråd.
Frygt har nu sjældent kastet noget fornuftigt af sig, og du skal ikke frygte hverken vejret eller havet, men have en stor respekt for det. Tag aldrig chancer, som du ikke kan overskue og accepterer konsekvenserne af. Er man f.eks. på tur alene og (særligt) langt fra land, løber man en ganske stor risiko i forhold til at være en gruppe sammen. Dermed ikke være sagt, at man aldrig skal tage på tur alene. Du skal bare være klar til at acceptere den ekstra risiko, det er. På den anden side kan det være en stor oplevelse at sidde alene i sin kajak uden at skulle tage hensyn til andre end sig selv.

En stor brænding og kraftig pålandsvind kan middelbart virke ganske voldsomt og måske endda ligefrem farligt. Det kan da også være ganske krævende og voldsomt at komme ud gennem en brænding, men det bliver sjældent farligt (med mindre det er en klippekyst med mange sten ude i vandet), Skulle du blive kæntret og ikke kan rulle op igen, vil bølgerne, strømmen og vinden føre dig ind til land igen. Ofte vil det være en hjælp at holde fast i kajakken, men skulle du give slip på den i ”kampens hede”, betyder det ikke så meget – kajakken skal nok komme så langt ind mod land, at du let kan hente den.

Der vil altid være en risiko for at komme en tur i vandet. Det er derfor helt afgørende at du dels er klædt på til at være i vandet og ikke kun at sidde i kajakken, dels at du kan komme op i kajakken igen og forsætte turen.
I mange tilfælde vil man være afhængig af andres hjælp - hvilket i praksis vil betyde dem man er på tur sammen med. I menuen til venstre finder du en række af de mest almindelige redningsmetoder samt noget om hvad du skal gøre som svømmer.
Det er vigtigt at kende sine begrænsninger og vide hvordan man kan hjælpe en evt. svømmer. Der er ikke meget mening i at forsøge at gennemføre en entring fx midt i en brænding, hvor der er stor risiko for at man selv kommer ud at svømme. Her vil der være andre ting der bør gøres i stedet for entringen. Fx slæbe svømmer og kajak fri af brændingen eller hjælpe ind til land.

Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.