Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  Sid rigtigt

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Op

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.

Vær stolt af at ro kajak! Uanset om det er en lille hyggetur, eller du træner til en langtur, har det stor betydning, hvordan du sidder i kajakken. Ved at sidde rigtigt i båden og dermed få mest muligt ud af dine tag bliver du mindre træt og har dermed mulighed for længere ture og mindsker risikoen for skader ganske betragteligt.

Indstillingen og evt. tilpasning af kajakken er meget vigtig for at kunne sidde rigtigt. Husk, at rygstøtten ikke er et ryglæn men en støtte til lænden, som skal støtte når du sidder rigtigt og ikke først, når du falder sammen eller lænder dig tilbage. Ofte vil et godt rygstøtte og rigtig placerede pedaler kunne gøre meget, men også lårstøtter og sæde har betydning for, hvordan du sidder. Så lidt ekstra tilpasning vil muligvis være nødvendig.

Sid oprejst med rank ryg og gerne let fremadvinklet overkrop. Derved kan du bruge hele ryggen og maven i hvert padletag. Dette giver langt mere kraft i tagene, samtidig med at du har godt styr på kajakken, da det er lettere at ”holde” kajakken med kroppen og knæene, når man sidder rigtigt. Hvis du høre til dem, der har en ”lidt slidt ryg”, vil det være særlig vigtigt ikke at falde sammen i lænden.

Sid rigtigt, der er mange gode grunde til at være opmærksom på at sidde rigtigt i kajakken. Sid oprejst med rank holdning og gerne let fremadrettet i overkroppen. Dette giver mulighed for at få kraft i tagene, du sparer energi, det bliver lettere at lave støttetag og dine ben begynder ikke så let at sove. Dette er blot et udvalg af alle de gode grunde, der er, til at sidde rigtigt. 

Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.