Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  Pumper m.m.

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Op

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.
Når det sidste vand skal tømmes ud af kajakken efter en svømmetur, vil en pumpe være svær at undvære. Der skal ikke ligge særlig mange liter vand nede i cockpittet, før det går væsentligt ud over kajakkens stabilitet, da vandet skvulper meget rundt i båden.

Der findes en række forskellige pumper. Den mest almindelige er en håndpumpe, der kan stikkes ind under spraydækket fra siden, og derved anvendes mens spraydækket sidder på kajakken.  Af andre pumpetyper er fastmonterede pumper, der drives af fodpedaler eller en lille batteridrevet motor, også almindelige. Den store fordel ved dette er, at man kan sætte spraydækket helt på og padle videre, eller bruge pagajen til at holde balancen, mens man tømmer kajakken for vand. Ulempen er naturligvis, at den slags fylder, vejer og lettere går i stykker eller løber tør for batteri. Derfor vil en fastmonteret pumpe ikke erstatte en løs håndpumpe i gruppen.

Øser er ikke velegnede til at tømme større mængder vand ud med, da spraydækket ikke kan være på, mens man tømmer. Det betyder, at man kan være uheldig, at der kommer en bølge og fylder kajakken op igen.
En svamp kan være ganske rar at have med, til at suge det sidste vand op med. Gode vaskesvampe kan købes på stort set alle benzintanke til en billig pris, og de egner sig fint til formålet.


En pumpe er nødvendig til at få det sidste vand ud af kajakken efter en svømmetur. Her er det en håndholdt pumpe, der kan stikkes ind under kanten på spraydækket, når den skal tømmes.


Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.