Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  Pagajline

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Op

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.
En kort snor mellem hånden og pagajen eller mellem kajakken og pagajen, sikrer at pagajen ikke driver væk, hvis du lægger den fra dig i vandet eller taber den. Man skal dog være meget påpasselig med løse snore og liner, da man kan risikere at hænge fast i dem, hvis man kommer ud og svømme. Dette kan naturligvis være en ganske alvorlig situation. Derfor bør en pagajline altid kunne trækkes af både hånd/kajak og pagaj ved at trække i snoren. Ved kajakken gøres det let ved at sætte en lille bold/kugle i enden af snoren, som så kan fungere som stop under en af dækelastikkerne. Ved håndled og pagaj vil det ofte være lettest at lave et ”armbånd” med velcro lukning. Husk at tjekke om dit system virker, inden det bliver alvor!

 

 

 


En kort snor mellem dig og pagajen sikre, at du ikke mister pagajen så let. Men pas på! Løse liner og snore kan man hænge fast i. Pagajline bør derfor aldrig bruges i bølger og hårdt vejr, hvor det kan være svært at kontrollere, hvor pagajen er, hvis man giver slip på den.

 


Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.