Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  På tur

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Turplanlægning
Pakning af kajakken
Navigation
Sikkerhed på tur
Vigeregler
Transport
Natur og miljø

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.
At være på tur, er for mig hele essensen af havkajak.
Det er her mulighederne havkajakken har, for alvor kommer til sin ret.
Særligt ture med overnatning har en stor plads i mit "kajakhjerte". Oplevelsen af at padle af sted, enten sludrende med gode venner eller bare nyde stilheden og monotonien giver en helt særlig følelse af ro og har en fantastisk afstressende virkning.
Når bølgerne vælter ind over kajakken vinden hiver i pagajen ved hvert tag er intensiteten og den nødvendige koncentration i fokus og giver en udfordring hvor erfaring og færdighederne kommer på prøve - på den gode måde.
For slet ikke at tale om, når man har fundet en god lejrplads til overnatning. Lige det tidspunkt hvor kajakken lægges til land og man ved at en hyggelig aften med bål, hav og hyggelige padlevenner venter.

Lejren på Tjärö i Blekinge skærgård er nået en frostkold eftermiddag i januar.

En vellykket tur kræver ikke nødvendigvis den store planlægning. Med erfaringen bliver det let og hurtigt at pakke det udstyr der er brug for og lave en god rute der er realistisk at gennemføre, eller hvor der er naturlige steder at lave justeringer undervejs, hvis vejr eller lyster skifter.
Den mindre erfarne vil have rigtig god gavn af lidt mere planlægning. Både fordi det giver en rigtig god erfaring til fremtidige ture og fordi der derved forhåbentlig kan undgå at opstå kritiske situationer som følge af manglende forberedelse.
Til turplanlægningen kan det være praktisk at kende sin normale fart og have en idé om, hvor langt man kan padle før trætheden melder sig. Lige som det også kan være nødvendigt at ændre planer undervejs på turen, hvis man kan se, at tempoet ikke kan holdes i forhold til den oprindelige plan. GPS’ere har imidlertid et par meget store ulemper – det er elektronik, der kan gå i stykker, og de bruger batterier! Derfor bør man altid have ekstra batterier med. Kort og kompas skal stadig med på alle ture, der ikke bare er en tur langs med stranden.


Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.