Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  Møn

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Op

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.
Skrevet af Marlon Cramers og Jakob Hertz.
Foto: Marlon Cramers

En tur rundt om Møn i havkajak er en klassik tur. Turen rundt byder på stor afveksling i såvel farvand som i natur. Fra det åbne syd og østvendte hav og den fantastisk smukke klint til Bøgestrømmen og farvandet omkring Bogø, hvor flere øer og næs giver godt læ og minde bølger. En af mine største oplevelser i havkajak, var netop på en tur ved Møn. Det var en varm sommernat, hvor vi havde siddet ved bålet og hygget en lang aften og nat. I de tidlige morgentimer tog vi ud i kajakkerne og lå vel et par km ude fra klinten, da solen stod op og oplyste de hvide kalkklipper i et fantastisk lys. Den slags oplevelser, hvor det hele går op i en højere enhed, får man langt fra på hver tur, men man kan leve længe på dem, der kommer.

Turen hele vejen rundt er på godt 100 km. så de fleste skal nok regne med 3 dage til turen, men det kan også fint gøre på 2 dage. evt. en weekend med et lille aftenstræk fredag, så man er kommet i gang.
Der er også fine muligheder for at lave kortere ture. Naturligvis vil det være selve Møns klint der er et "Must see" så hvis ikke tiden er til hele turen rundt er turen fra fx Klintholm havn eller ved Busens fyr, for enden af fyrvej hvis det kun skal være en kort tur.
Overnatning kan være i bivuak på stranden, en af campingpladserne ved vandet (Ulfhale Camping og Camping Møns Bro), ved Stege roklub (husk at spørge i forvejen, pris 2011 kr. 25,00 per nat).
Vil man ro øen rundt med en overnatning er Hårbølle Havn et godt startsted og Pomlerende primitiv camping et godt halvvejs overnatnings sted for 30 kr pp/pn.
Gratis kan man overnatte i shelterne, ned ved stranden, ved Mandemarke haver forenden af Skansevejen.
Både Ulvshale Camping og Camping Møns bro ligger direkte til vandet.


Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.