Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  Kom i kajakken

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Op

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.

Hvordan du kommer i kajakken og op ad den igen, afhænger af forholdene og hvilken båd du har.

Er du ved en strand og i en plastik kajak (eller er du ikke så øm over for din fiberkajak), kan du sætte dig i kajakken i vandkanten og derefter skubbe dig ud i vandet. Når du skal ind igen, kan du padle direkte op på stranden. Er der brænding er dette en dejlig effektiv metode, hvor du slipper for at få våde fødder. I fiberkajakker vælger de fleste at bære kajakken helt ud i vandet og sætte sig op i kajakken, mens de holder balancen med pagajen. Dette indebærer at der let kommer vand ned i kajakken, og at man får våde fødder, hvilket kan blive koldt.

Fra en bådebro, eller hvor kysten ikke giver mulighed at padle op på stranden, kan du enten holde i bådebroen/land med en hånd og, cockpitkanten med den anden mens du sætter dig ned. Eller du kan lægge pagajen vinkelret bag ved cockpittet og ind på bådebroen/land. Hvis du lægger vægt på pagajen, kan den bruges som støtte.

På en strand er det letteste blot at lægge kajakken i vandkanten, og så ellers sætte sig i og tage spraydæk på, mens kajakken ligger stabilt og derefter skubbe sig ud i vandet. Denne metode er dog ikke så egnet til glasfiberkajakker, da det slider på topcoatningen.
Når du skal ind igen, og du er i en plastikkajak, kan du bare padle direkte op på stranden og på den måde komme tørskoet i land. Er der bølger, kan det være en fordel lige at time ”landingen”, så man kommer længst muligt op.
Ved en bådebro eller ved kyster, hvor man ikke kan sætte i på stranden, kan pagajen give god støtte ved at holde med en hånd omkring pagaj og cockpit og en hånd på pagajen, der støtter med bladet på land.
At komme ud af kajakken, hvor pladsen er snæver, kan give problemer, hvis ikke man vil have våde fødder. Teknikken er den samme, som når man vil ned, hvor pagajen bruges som støtte og vægten holdes over balancecenteret på kajakken.

Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.