Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  Kajakveste

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Op

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.
Kajakvestens primære funktion er at give ekstra opdrift, hvis du kommer ud og svømme. Denne opdrift gør det lidt lettere at komme op i kajakken igen, og at svømme hvis det bliver aktuelt.

En god vest til havkajakbrug skal sidde fast, så den ikke ryger op om hovedet, når man er svømmer, men den skal naturligvis primært være behagelig at have på når man padler. Da der er ganske væsentlig forskel på, hvor stor vesten skal være afhængig af, hvor meget tøj man har under, er det mest praktisk, hvis den kan justeres i størrelsen, så vesten kan sidde godt og behageligt uanset påklædning.
På nogle veste findes en mængde lommer og spænder til fastgørelse af udstyr. Nogle sætter stor pris på mange lommer, men personligt foretrækker jeg en enkel vest med højst et par mindre lommer. Men har man lyst til at have ”alt på sig” og kan man holde styr på hvor det hele er, kan det sikkert være udmærket.

Der findes flere veste på markedet, der holdes på plads ved hjælp af en rem mellem benene. Dette system er ikke egnet til havkajakbrug, da det ikke kan kombineres med et sprayskirt, du bør derfor holde dig langt væk fra denne type, da de ikke sidder ordentligt uden stroppen mellem benene – som altså ikke kan bruges i en havkajak!

Th. ses en klassisk havkajakvest. Opdriften er lavet i langsgående stave, hvilket giver en fleksibel og behageligt vest. Frontlynlås gør den let at få af og på, mens lommerne kan være gode til de småting, der måtte være gode at have ved hånden. Tv. Ses en mere kompakt vest, hvor opdriften er centeret i to blokke. Dette giver en vest der giver en optimal bevægelsesfrihed samt god adgang til lommer i jakken under. Bæltet og den røde line er et fastmonteret slæbesystem, der egner sig godt til at slæbe en anden kajak over korte strækninger. Mængden af opdrift er den samme for de to veste.

 


Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.