Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  Hold rigtigt på pagajen

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Op

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.

Den mest almindelige kajakskade er nok seneskedehindebetændelse i håndledet. Langt de fleste, der har padlet i en årrække, vil på et eller andet tidspunkt have oplevet ømhed eller måske endda egentlig betændelse her. Den primære årsag til dette er, hvordan du holder på pagajen, når du padler. Dog spiller pagajens vægt og stivhed også en rolle for hvor meget led og sener belastes.

Det mest almindelige er at padle med en højreskivet pagaj. Her holdes pagajen fast i højre hånd og løst med venstre hånd, således at man styrer begge blade med højre hånd. Når der padles i højre side er højre håndled helt lige (udstrakt), mens venstre håndled er en anelse bukket bagover. Når man padler i venstre side, drejer man højre håndled opad og bevarer venstre hånd strakt. Højre hånd holdes altså i samme position om skaftet hele tiden, når der padles både i højre og i venstre side.  
Har du en højreskivet pagaj (som på billedet), skal du holde fast med højre hånd og løst med venstre. Som tommelfingerregel kan afstanden mellem hænderne findes ved at lægge pagajen på hovedet og tage fat i pagajen. Albuerne skal nu være omtrent i 90 graders vinkel, eller en smule mindre/tættere håndstilling. For at undgå skader, bør du altid holde med strakt håndled i den hånd, der trækker.

Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.