Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  Hænder

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Op

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.
Hænderne er udsatte, de vil næsten uundgåeligt blive våde af vandsprøjt og bølger. Derfor vil det ofte være nødvendigt at kunne beskytte hænderne mod kulden. Dette kan gøres med handsker, luffer eller såkaldte poggies. Det er vigtigt, at du stadig kan have en god føling med din pagaj, så du ikke mister grebet og/eller kommer til at holde mere fast end nødvendigt (og dermed øger risikoen for skader). Handsker bør derfor være formskåret i den facon, du har hænderne i, når du holder om skaftet.

Luffer vil ofte være med hul i håndfladen for at bevare den direkte kontakt med pagajen, hvilket giver rigtig god føling, men det kan være lidt besværligt at lave andre ting, som at tage spraydækket af og på eller lave en entring med luffer – og tager du dem af, bliver det hurtigt koldt.
Poggies er nærmest nogle store luffer, der sættes fast på pagajen, og som man putter hænderne ind i.

Dette giver en optimal kontakt med pagajen, da der ikke er noget stof mellem hænderne og pagajen. De kan være lidt besværlige at få hænderne ind i, og skal du bruge fingrene, er det med bare hænder!

 
Poggies sættes fast på pagajen, således at man holder direkte på skaftet og dermed har optimal føling med pagajen. Poggies giver god beskyttelse mod vind og vejr, så længe man holder på pagajen, men ikke når/hvis man kommer ud og svømme eller skal hjælpe andre op i deres kajak. Der kan et par neoprenhandsker være en bedre løsning. Sørg for at handsker ikke bliver for små, de må ikke stramme, da det let giver kolde fingre.


Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.