Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  Bukser

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Op

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.
Er vandet koldt, eller er det ikke usandsynligt, at du får flere ture i vandet, vil et par neopren Long John (våddragt uden ærmer) give gode muligheder for at holde varmen. Mere rutinerede kajakfolk, der kun meget sjældent kommer ud og svømme, vil dog ofte vælge nogle bukser, der giver mere komfort end våddragten gør. Det er altid bedst at vælge bukser, der bliver på plads ved en tur i vandet og tørre hurtigt igen – hvis de bliver våde.
Long John i neopren/våddragt vil give en god beskyttelse det meste af året. Den betyder, at man kan være væsentlig længere tid i vandet, inden man bliver alvorligt kold. Desuden vil man hurtigt kunne genvinde varmen, når man er tilbage i båden. Til kvinder laves der udgaver med lynlås i skridtet, hvilket efter sigende ikke kan anbefales nok. En våddragt til kajakbrug er typisk 3 til 3½ mm tyk, bliver den tykkere går det meget ud over bevægelsesfriheden.
Der findes også flere systemer af tørbukser på markedet. Her skal man dog ikke forvente en helt vandtæt lukning mellem jakke og bukser – der kommer vand ind! Men til brug, når du skal ind og ud af kajakken, og som beskyttelse mod det vand der ofte ligger i kajakken, fungerer de fint.
De tætteste udgaver, hvor der er dobbelt lukning (tunnel) i bukser og jakke, kan give en rimelig beskyttelse, dog kommer de ikke i nærheden af, hvad en rigtig tørdragt giver. Desuden er de mange lag stof i livet ikke særligt komfortabelt.
 

Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.