Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  Bornholm

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Op

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.

Østersøens perle er uden tvivl et af de mest interessante områder for den erfarne padler. For den erfarne, fordi havet omkring Bornholm kan være meget krævende. Turen rundt kan gøres på 3-4 lange dage, men jeg vil anbefale, at man sætter minimum en uges tid af, hvis man vil hele turen rundt, da der så bliver tid til at nyde de flotte klippekyster mod nord og sandstrandene omkring Dueodde på øens sydspids. Giv dig også tid til at besøge nogle af de mange seværdigheder, der er på Bornholm. Har du ikke helt så lang tid, vil turen fra Vang op om Hammeren og ned langs østkysten til Dueodde efter min mening give dig de bedste perler. Er vejret hårdt, og er det ikke et stærkt hold, der er på tur, bør der være særlig opmærksomhed på farvandet omkring den nordlige del af øen, hvor klippekysten kan give forhold, der for den dygtige padler vil være rigtig sjovt, men hurtig bliver en meget stor mundfuld for den mindre stærke padler.Turen fra Gudhjem ud til Christiansø er omkring 17 km. En rigtig ”havtur”, hvor man tydeligt mærker, at man er på åbent hav. Ofte er der store bølger også selv om det næsten ikke blæser, men den store havdybde betyder, at det oftest bare er store rullende bølger, der ikke bør give en erfaren padler problemer. Padler du ud til Christiansø, skal du unde dig selv en overnatning. Stemningen skifter, når de sidste rutebåde er sejlet tilbage til Bornholm. Normalt kan man få kajakkerne med rutebåden tilbage til Gudhjem, hvis man ikke vil padle begge veje.

  
Vejret kan skifte hurtigt omkring Bornholm. Her en stille sommerdag ved stranden lige nord for Dueodde og dagen før, hvor vi er på vej ud fra strande lige uden for Gudhjem.

Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.