Klik her for at komme retur til startsiden  HavkajakBogen.dk 
Udstyr Teknik Sikkerhed På tur Turforslag Indhold Søg

  Blekinge skærgård

HavkajakBogen.dk
     på
Facebook

Startside
Op

Syntes du om disse sider, vil jeg blive glad, hvis du deler link og fortæller dine venner om HavkajakBogen.dk.
Husk også at melde dig ind i Facebook gruppen.

HavkajakRejser.dk
Lær at ro havkajak hos Danmarks mest erfarne udbyder af kurser og ture i havkajak - Også mange ture for mere erfarne samt "fyraftensture" ved Charlottenlund strand.

Kano & KajakButikken
Kajak.dk

Vel nok Danmarks største udvalg af kajakker og tilbehør - og personale der selv har erfaring fra vandet.

Skrevet af: Jakob Hertz
Padling i skærgården (uanset hvilken) er en helt anden oplevelse end de danske kyster, og har du ikke været i skærgården, kan det varmt anbefales.

Kommer du fra Sjælland, Fyn eller det sydlige Jylland ligger den nærmeste skærgård ud for Blekinges kyst. Det tager ikke mere end godt to timer at køre derover fra København, så det er faktisk tættere på end mange af vores hjemlige områder.
Blekinges skærgård udmærker sig særligt ved at være forholdsvis smal. Det betyder, at man hurtigt kan komme ud til de yderste øer og klippeskær, hvis vejret er godt. Alligevel skærmer øerne nok mod bølgerne til, at den indre del af skærgården ligger godt beskyttet selv i forholdsvist hårdt vejr. Kun ved vind fra stik syd kommer bølgerne helt ind til kysten.

Mod vest begynder skærgården ved Pukavik bugten og stækker sig mod øst helt over til Karlskrona ca. 70 km længere østpå. Det giver rigeligt padlevand til en ugestur, men det er også let at lave kortere ture. Langs kysten er der fine tog og busforbindelser, hvis der skal hentes bil efter endt tur.
Et rigtigt fint udgangspunkt til weekendture kan være Matvik havn. Her er skærgården forholdsvis dyb, med 6-7 km ud til de yderste øer ved Tjernö med et væld af øer på turen ud. I samme område ligger også øen Tjärö hvor der ligger et hyggeligt vandrehjem og en café hvor det klart kan anbefales at tage et stop forbi.

I fuglenes yngelsæson skal man være opmærksom på at mange af øerne (særligt de mindre) er lukket for færdsel. Dette fremgår dels af kort dels af skilte ude på øerne. Dette skal naturligvis respekteres - Så nyd det rige fugleliv fra kajakken i god afstand til deres ynglepladser.

Skærgården byder på godt beskyttet farvand mellem de mange øer og

Hygge i lejren en flot sommeraften ude i Blekinge skærgård.
Kajakkerne lagt op på klipperne til frokostpause. i Skærgården er det ofte nødvendigt at gå i land på klipper, og der ligger mange klipper lige i eller unde roverfladen og "gemmer sig", så en plast kajak er en stor fordel frem for fiber.


Send e-mail til jakob@farout.dk med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted.
Har du spørgsmål omkring havkajak, så skriv på vores Facebook gruppe, her har alle mulighed for at se dit spørgsmål og give dig svar.
Copyright © 2009 HavkajakBogen.dk
Alle tekster og billeder på HavkajakBogen.dk tilhører HavkajakBogen.dk/Jakob Hertz og må IKKE benyttes til brug hverken på andre hjemmesider eller print i nogen form uden skriftlig tilladelse fra forfatteren samt tydelig kildehenvisning.
Senest opdateret: 10. august 2016
Se også vores websider om:
WhiteWater kajak og Telemarkskiløb

Samt på FarOut's gruppe på FaceBook, hvor der vil være særlige tilbud om kurser, ture, udstyr, event m.m.